2016. október 9., vasárnap

Jogtiszta képek: Flickr


Folytatva egy kicsit a tanfolyamon tanultakat, szeretnék a figyelmetekbe ajánlani néhány oldalt, amit az oktatónk mutatott. Ezekről jogtisztán szedhetünk le képeket, vagy zenét.
Egyik közülük, ahonnan  fotókat szedhetünk le, betartva a piktogramokon látható szabályokat, az a Flickr.com. Mi nem regisztráltunk, mivel anélkül is keresgélhettünk a képek között, de bizonyára van valami előnye annak is. Majd megnézem. Egyébként korábban is jártam már itt, csak nem nagyon boldogultam vele. Most már látom, hogy milyen hasznos oldal!

A nagyító utáni keretbe kell beírni a keresett szót magyarul, vagy bármely egyéb nyelven, annak függvényében, hogy a magyar hoz-e ki megfelelő képet. Az Enter lenyomása után már jön is elő a sok-sok fénykép. Ha szűkíteni szeretnénk a keresést, mert ugye itt is vannak olyanok is, amelyek nem használhatóak fel, célszerű bal oldalon kattintani az "Any license" szóra, majd a legördülő menüből kiválasztani az "All creative commons" kifejezést.





Ezek után, ha kiválasztottunk egyet, alatta láthatjuk balra a szerzőt, jobbra pedig, hogy mi a teendőnk a felhasználás során. A piktogramok jelentéséről az előző bejegyzésben írtam. Itt például elég, ha megnevezzük a szerzőt (Mike Mozart) és a forrást természetesen, utána arra használjuk a képet, amire csak akarjuk. 


FORRÁS




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése