2016. szeptember 4., vasárnap

Teremdekoráció 1.: Az olimpia jegyében

Ebben a tanévben többféle teremdekoráció is készült tanévkezdésre, aminek több oka is van. Ezek közül a két legfontosabb "módszertani" indok: meszelés volt, illetve olimpia volt a nyáron. Viccet félretéve, mivel a teremdekoráció az utóbbi években egyben a motiválás és értékelés eszköze is, nem akartam az olimpiát, mint lehetőséget kihagyni. És hogy mi a meszelés következménye? Azt a következő bejegyzésben árulom el. Most viszont jöjjön az olimpiai dekoráció!
Négy éve már szerepelt a projektünkben az olimpia, így most csak egy-két módosításra volt szükség, illetve elő kellett keresnem a korábbi képeket, cikkeket. Olyan szerencsém volt, hogy még az előtt a kezem ügyébe akadt, mielőtt elhatároztam volna, hogy nekiállok keresgélni. ITT összegyűjtöttem, hogy hogyan, mivel hoztam közel a gyerekekhez ezt a témát annak idején, most csak az új dekorációnkat szeretném megmutatni Nektek, ami még nincs kész teljesen, mert a gyerekeket is szeretném egy kicsit bevonni a munkába.

Az olimpiai öt karikát fogják ők elkészíteni, amihez ez a kép adta az ötletet:

FORRÁS



Jelenleg így néz ki az értékelő táblánk (majd mutatom a véglegeset is), ...





Illetve a faliújságunk:





Bizonyára tudjátok, hogy a riói olimpia két kabalája Vinicius és Tom, akik a világ ötödik legnagyobb országának flóráját és faunáját hivatottak szemléltetni. Az olimpia jelképe egy sárga macskára emlékeztet, míg a hamarosan sorra kerülő paralimpia figurája egy kék-zöld, falevél-frizurás teremtmény. A Youtube-on találtam róluk néhány rövid és egy hosszabb mesét, indításnak ezek közül fogok vetíteni. Ugyanakkor holnap tesi órán nálunk is elkezdődnek az olimpiai játékok.





Ha tetszik az ötlet, vágjatok bele Ti is!

Jó játékot!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése