2016. június 5., vasárnap

Tokajba kirándultunk

Még ki sem pihentem a hétfői szakkörös kirándulás fáradalmait, jött a szerdai, szülők által szervezett kirándulás. 

Évekkel ezelőtt határoztuk el az alsós kollégákkal, hogy a kis létszám miatt célszerűbb közös tanulmányi kirándulást szervezni az alsósoknak. A Szülők szedik a pénzt, a szervezésbe és a lebonyolításba besegítünk. 

Négy olyan helyet választottunk ki, ami közel van hozzánk, pénzügyileg a legolcsóbban kivitelezhető, ugyanakkor érdekes a gyerekek számára. Így Miskolc-Lillafüred, Tokaj, Sárospatak, illetve Boldogkőváralja-Mogyoróska jött szóba. 
Most Tokaj volt soron. Az elmúlt négy év alatt annyi változás történt, hogy Tarcalon felállítottak egy Áldó Krisztus szobrot, így idén ez volt az első hely, ahová utunk vezetett.






Miután átmentünk Tokajba, ismét kisvonatoztunk egyet. A meglepetés akkor ért minket, mikor a kisvonat vezetője kivitt minket a település szélére, ahol a Fesztiválkatlan található. Itt lehetőség nyílt egy kis játékra, így az amúgy is változatos program még változatosabb lett.



 
  
  



Miután visszamentünk a városba, felmentünk a tokaji Kilátóba. Gyönyörködtünk a táj szépségében, ettünk is egy kicsit, majd lesétálva a Kilátóból, a hajókikötőnek vettük az irányt. Egy egyórás sétahajózás várt ránk.





 



Az idén sajnos - a rosszra fordult idő, és egyéb külső okok miatt - elmaradt a bodrogkeresztúri Magyar Motor Múzeum megtekintése, és a motorozás. De enélkül is eseménydús volt a nap, és mindenki elégedetten ült fel a buszra egy közös fagyizás után. Elfáradva, de sok-sok élménnyel  a "tarisznyánkban" indultunk haza.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése