2015. december 11., péntek

Adventi várakozás 13. nap : A Szent család - kreatívan

Vasárnap végiggondoltam, hogy ezen a héten mit fogunk csinálni a gyerekekkel, és a szombati "csütörtökre" úgy terveztem, hogy a Szent családot fogjuk elkészíteni valamilyen módon. Kedden és szerdán egy kedves történetet olvastunk Szűz Mária szamaráról, (tavaly meg is néztük a mesét), innen jött az ötlet, és gondoltam, a két óra tökéletesen elegendő a munkadarab elkészítéséhez. 
December 12. (szombat)


Többféle alapanyagból láttam elkészítve a Szent családot, illetve számos ötletes rajzot is találtam. Volt olyan, ahol a három király, a pásztorok, az angyal és az állatok is szerepeltek. Tudom, hogy már nincs sok időm a döntésig, de még nem tudom, hogy melyiket készítsük el. Addig is megmutatom nektek, melyek azok, amelyek között vacillálok. (Anyag, idő, nehézség, végeredmény. Mindent figyelembe kell venni.)

1. Spatulákból készült az alábbi három Szent család, az egyik képkeretbe, a másik cserépbe, a harmadik pedig egy másik spatulára került a végén. Lehet, hogy a háromból turmixolok egyet. (Képkeretem nincsen, de ha ennél maradok, megoldjuk spatulából azt is.) Ezek így ránézésre annyira egyszerűek, hogy talán 1 óra is elég lenne rájuk.




FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS


Ha esetleg valaki királyokra is vágyik, ezeket feltétlenül nézze meg! (Pásztor is lehet belőlük, kis módosítással.)

FORRÁS


2. Pár napja kifejezetten dugóból szerettem volna elkészíteni őket, aztán egy dugós kivitelezés mellett láttam meg a spatulákat és a képeslapot. Néha saját magamnak csinálom a gondot. Ha nem nézelődök, nem találok rá a többire, és akkor nincs semmi gond. Most már mindegy. 


FORRÁS



3. A harmadik lehetőség, hogy színezünk valamit. Láttam nagyon ötletes pop-up képeslapokat, de sajnos nem volt hozzájuk sablon, amihez meg találtam (a 2.kép itt lejjebb), nekem egy kicsit sok. Az is lehet, hogy végül mégis annál maradunk, legfeljebb nem használunk fel minden figurát. Mellette szól, hogy nem sok előkészületet igényel, hiszen csak nyomtatni kell.



Ez a kép fogott meg, de ehhez nincs sablon. Nem tudom, mennyi időm lesz, mert még az is elképzelhető, hogy összeollózok hozzá egyet.

FORRÁS



Ehhez a képeslaphoz van letölthető sablon.

FORRÁS


Nektek melyik nyerte el a tetszéseteket?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése