2015. december 8., kedd

Adventi várakozás 10. nap : Ügyességi feladatok

A múlt hónapban amikor kalózok voltak a gyerekek, nagyon sok ügyességi feladatot oldottak meg testnevelés órákon. Így derült ki, hogy ki a legügyesebb fiú és lány, aki a kalózhajó kapitánya lett. Advent miatt azt a projektet félbehagytuk, de majd januárban folytatjuk. Ügyességi feladatokat azonban az adventi várakozás idején is játszhatunk, így arra gondoltam, hogy épp itt az ideje a sok kreatívkodást feldobni egy-két ilyen tevékenységgel. 
December 9. (szerda)

Nagyon szeretnek a tanítványaim célba dobni, tekézni, így arra gondoltam, hogy bizonyára jól szórakoznának az alábbi játékokkal is. Előzetesként készíteni kell 10 hóembert műanyag pohárból, amelyhez tökéletes az iskolatej program révén kapott tejes pohár. (Már gyűjtjük egy ideje, mert akármire is fel lehet használni.) Szükségünk lesz még vattagolyóra, illetve szívószálra és fültisztító pálcikára.

1. Rakjuk le a poharakat a képen látható módon. Feladat: Adott idő alatt, ki tud több vattagolyót beledobni a poharakba. Minden találat 1 pontot ér.

FORRÁS


2. Ha 9 poharat rakunk le a képen látható módon, tekézni is lehet vele, bár akkor inkább hungarocell golyót, pingponglabdát, vagy kisebb labdát célszerű használni. Nem hinném, hogy a vattagolyó fel bírná őket borítani, de majd kipróbáljuk. Minden egyes felborított pohár 1 pontot ér.


Kép forrása: Google




3. Ehhez a játékhoz 6 pohár is elég, bár szerintem tízzel is működik. A poharakat szívószál  és fültisztító segítségével kell egymásról, illetve az asztalról lebombázni adott idő alatt. Van is néhány nagyobb szívószálam, amibe kényelmesen belefér a fültisztító. De megoldható a játék hungarocellgolyókkal is. Mi kipróbáljuk mind a kettővel. A poharakat az asztal egyik szélén állítsuk fel, a gyerekek a másik széléről próbálkozhatnak lefújni. Ha hungarocell golyókkal játszunk, akkor az asztaltól távolabb jelöljük ki a dobóhelyet!

FORRÁS




Ha nektek is tetszenek ezek a játékok, próbáljátok ki!

Jó játékot, boldog adventi készülődést!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése