2015. november 27., péntek

Adventi várakozás 1. nap : Adventi koszorú

Az adventi időszakot nagyon szeretik a tanítványaim, aminek valószínűleg az az oka, hogy még jobban odafigyelek arra, hogy minden napra jusson valami kis érdekes dolog. Többször elterveztem már, hogy tudatosan, időben felkészülök az adventi tevékenységekre, és az iskolában reggelente csak előveszek egy dobozt, amiben már benne vannak a sablonok, a méretre vágott alapanyagok, egy dal szövege, egy mese, vagy éppen egy labirintus, találós kérdés. Bármi, amitől az a nap emlékezetes marad. De valami miatt mindig elmarad.
Az idén viszont szeretnék ezen változtatni, és ha még nincs is összepakolva minden, legalább pár napra szeretnék előre tekinteni, és szeretném veletek is megosztani, hogy mit tervezek az egyes alkalmakra.

1. nap (november 30. hétfő)

Mi mással is kezdhetnénk ezt az időszakot, mint hogy készítünk egy adventi gyertyás dekorációt. Előtte megbeszéljük, hogy mit is jelent az advent, és a karácsony. Olvasásból épp egy olyan olvasmányt olvasunk, ami a karácsonyt idézi meg. (Móra Ferenc: Szép karácsony szép zöld fája)

Mivel technika óránk éppen hétfőn van, úgy gondoltam,  hogy a 45 percbe belefér egy időigényesebb munkadarab elkészítése. A gyűjteményemben háromféle megoldás van bespajzolva, mutatom mind a hármat. (Így már jövőre csak ide kell kattintanom, és meglesz a következő munkadarab.)



1. Zseníliadrótos adventi koszorú

Szükséges anyagok: 1 db zöld színű zseníliadrót az alapnak
                                 2 db sárga színű zsenília a gyertyáknak
                                 4x8 db gyöngy (szívószál darabokra vágva)
                                 tüll anyag 

(Szalag vagy bármilyen szövet anyag helyettesítheti szerintem a tüll anyagot, sőt ahogy a képet elnézem, akár egy fürdőrózsa is tökéletes lehet. )


FORRÁS


2. Papírgurigás, krepp papíros adventi koszorú

Szükséges anyagok: 4 db papírguriga
                                  színes papír
                                  zöld színű krepp papír
                                  zöld karton
                                  2-4 sárga zseníliadrót (Attól függően, hogy a gyertya lángját hogy akarjuk                                            elkészíteni. A forrásnál minden gyertyához 1-1 szálat használnak, de szerintem                                    az pocséklás.)

FORRÁS



A forrás szóra kattintva megtaláljátok az eredeti bejegyzést, ahol fázisfotók is szerepelnek, ami alapján bárki el tudja készíteni.



3. Papírtányéros adventi koszorú

Szükséges anyagok: 1 db papírtányér
                                 4 db papírguriga
                                 színes papír többféle színben (Gyertyák, levelek)
                                 gyűrt papír a lángoknak (Talán van még annyi virágkötészeti papírom, hogy elég                                  legyen.
                                 piros gombok (Mi ezt is papírból fogjuk kinyírni, szerintem úgy is szép lesz.)

Bár utoljára mutatom, ez lesz az, amit el fogunk készíteni. Minden alapanyag megvan hozzá, tehát nem kerül egy fillérbe sem. Ugyanakkor,  mivel harmadikosok vagyunk, és nagyon ügyesek, biztos, hogy egy nagyon szép munkadarab fog a gyerekek keze közül kikerülni.


FORRÁS



Jó kreatívkodást, boldog adventi készülődést kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése