2014. október 20., hétfő

Páros és páratlan számok gyakorlása társasjátékokkal

Imádom a társasjátékokat, annak minden formáját. Emlékszem gyerekkoromban mennyi időt töltöttünk társasozással. Biztosan írtam már, de most megerősítem: a mostani gyerekek nem ismerik a társasjátékokat, nem tudnak játszani. Persze sosem általánosítok, mindig a saját "gyerekeimről" beszélek.
Szerencsére a Pinterest-en ehhez a témához is készítettek külföldi bloggerek társasjátékokat. Nekünk annyi csak a dolgunk, hogy kinyomtassuk és használjuk. A varázsszó itt is az: odd és even.
Mutatom a kedvenceimet.


1. A játékosok 2 dobókockával dobnak. Összeadják a dobott értéket, majd a saját táblájukon letakarják egy koronggal a kapott számot (ha van olyan szám). Győz, akinek először sikerül letakarnia minden számot.
FORRÁS



2. Ehhez a játékhoz olyan dobókockát kell készíteni, amelynek oldalain a páros illetve a páratlan szó szerepel. Dobunk a kockával, majd a dobásnak megfelelően páros vagy páratlan számot keresünk a játékmezőn, amit letakarunk egy koronggal, vagy gombbal. Győz, akinek több számot sikerül letakarnia.
FORRÁS



3. Ennél a társasjátéknál a játékosok előre eldöntik, hogy ki lesz a páros, és ki lesz a páratlan szám tulajdonosa. Ezután bárki dob, páros szám esetén az lép, aki a páros számot választotta, páratlan szám esetén pedig aki az elején azt választotta. Az győz, aki megelőzi, vagy utoléri társát a pályán. 

FORRÁS


4. Végül két halloween-i aktualitás
Ennél a játéknál többféle módon játszhatunk. Amire biztos hogy szükségünk lesz, az a játéktábla. Ha ellátogattok a forrásnál megjelölt oldalra, és letöltitek a játékot, megtaláljátok az ötleteket, de ki -ki kedvére találhat ki egyéb szabályokat is.

FORRÁS



Ezen az oldalon rögtön 3 társasjátékot találhatunk (húszas-, százas-, ezres számkör). Mivel ez egy komolyabb társasjáték, angol feliratokkal, így szükség van egy kis átalakításra. Szeretném a hétvégén "magyarosítani" és majd az őszi szünetben kipróbálni az érdeklődő gyerekekkel.

FORRÁS



Remélem találtok kedvetekre valót, és ki is próbáljátok!

Jó tanulást, jó játékot!

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése