2013. május 20., hétfő

Osztálykirándulás 2013.


A múlt héten szerdán iskolánk alsós tanulóinak nagy része kiránduláson vett részt.  Pár éve átalakult nálunk az osztálykirándulás (csak a név maradt), mivel közös kirándulást szervezünk az alsó tagozatosoknak. Az idén egy kis zempléni körútra mentünk, ami Boldogkőváralját és Mogyoróskát foglalta magába. (Korábban Monok is beletartozott, de annyira felemelték a belépőjegyet, hogy szűkös anyagi keretünk miatt sajnos ezt kihagytuk az idén.) Négyévente mindig ez az úticél, de az idei érdekesebb volt. A várban ugyanis az eddigi látnivalók mellett nyílt egy ólomkatonákból álló kiállítás, amely többek között a környék csatáinak állít emléket. A várban kapott belépőjeggyel a településen található Tájházat is ingyen tekinthettük meg. Nagyon tetszett a gyerekeknek. Ha a környéken jártok, ne hagyjátok ki!










Melyik csatát ábrázolja ez a kép?




Miután a várban és a Tájházban szétnéztünk, indultunk tovább. A következő úticél: Mogyoróska volt.
Mogyoróskáról a regéci várba szerettünk volna felmenni, de éppen munkálatok folytak az úton, így ez idén kimaradt. De így is sétáltunk egy jó nagyot. Visszaérve a túrából, a Napkelte vendégház területén töltöttük a kirándulás hátralévő részét. Van itt egy szuper játszótér, állatokat lehet nézegetni, lovagolni, illetve lovasszakéren sétakocsikázni. Választhattak a gyerekek a lovaglás és a sétakocsikázás között. Gyorsan elrepült az idő, és ez szó szerint értendő. Azt vettük észre, hogy már 4 óra van, így újra buszra szálltunk, és hazaindultunk. Élményekkel gazdagon, kicsit elfáradva értünk haza.








2 megjegyzés:

  1. Nálunk is közösen mentek az alsósok"! Szuper lehetett... Jó nézni a képeket! Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, legalábbis én élveztem. Mint egy gyerek! Sajnos nem néztem meg itthon, hogy a fényképezőgép majdnem tele volt, így nem tudtam sok fotót készíteni. Pedig lett volna még mit. :))

      Törlés