2013. április 25., csütörtök

Föld napja - nálunk

Az utóbbi időben annyira összejöttek a dolgok, hogy sajnos kevesebb idő jut a blogbejegyzésekre, mint ahogy szeretném. Van is néhány dolog, amit időhiány miatt nem tudok sem az osztályomban megvalósítani, sem a blogon keresztül megosztani.

A Föld napjához kapcsolódóan viszont annyi mindent csináltunk, hogy ezt muszáj megmutatnom.
A múlt héten környezetismeret órán éppen lakóhelyünk volt a téma, (annak tisztán tartása) és a környezetszennyezés. Így sor kerülhetett néhány feladat megoldására. (Itt mutattam a feladatokat.) Rajz órán plakátot készítettünk, (aki hamarabb elkészült kapott egy kis színezős feladatot) de jutott egy-egy feladat matek és magyarórára is.





A kép forrása



A héten folytattuk: volt egy kis vetélkedő, tegnap pedig túráztunk egy nagyot az alsó tagozatos gyerekekkel. A gyerekek annyira ügyesek voltak, hogy két első helyezett csapat lett a négyből, így villámkérdéssel dőlt el a végső sorrend. A feladatokat a korábbi bejegyzésben mutatott oldalakról válogattam, a szókeresőt én készítettem.

Közmondások és jelentésük Virág lapbookjából





Szerencsére az út során nem sok szemétre bukkantunk, de a végén majdnem mi növeltük a szemetelők számát. Hát, nem elég egy nap, hogy megváltoztassuk minden gyerek rossz szokását, és  rászoktassuk őket a környezetük védelmére. 
















6 megjegyzés:

  1. Tyű...csak úgy rohannak kint a szabadban!!! Gondolom ez volt a kedvenc! A természet lágy ölén...élvezni a tavaszt és a végtelen szabadságot.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a futkározást nem tudják megunni. Tele vannak energiával.

      Törlés
  2. A Föld szépségét lehet-e ennél jobban érzékeltetni a gyermekekkel, mint ahogyan Te is megmutattad...kint a természet lágy ölén!!!:)))Ez az igazi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Most hogy itt a jó idő, már nagyon vágynak ki az udvarra, a szabadba. Miért is punnyadtunk volna még délután is a teremben?

      Törlés
  3. Díjat hoztam!

    http://bergamott.blogspot.hu/2013/04/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés