2013. február 11., hétfő

Felszíni formák gyakorlása 2.

Hogy milyen nehéz a felszíni formák tanulása, eddig nem is gondoltam volna. Korábban már írtam, hogy eléggé "problémás" tanulókból áll az osztályom, így egy-egy tananyag elsajátítása néha tovább tart, de nem adom fel. Játékos formában tálalva, sok gyakorlással eddig sikerült szinte mindenkivel megtanítani, ami fontos. Úgy gondolom, a felszíni formák egy ilyen tananyag környezetismeretből. Itt már megmutattam azokat a játékokat, feladatlapokat amit ehhez készítettem.
Reggelenként kiosztottam, és pár perc múlva szóltak a csapatok, hogy készen vannak. 1-2 hiba még becsúszott, de mivel többféle játékot is készítettem, cserélgettem az asztalok között, így nem volt unalmas.





A múlt héten a technika és rajz órákon is ezzel a témával foglalkoztunk. Készítettünk először 4 tablót, ami  kikerült a falra, rajzórán pedig a hozott képekből mindenki magának készített egy-egy kis tablót. Remélem, ha látják ezeket a képeket, megjegyzik, hogy milyen felszíni formák vannak. 







Környezeten a Youtube-ról leszedett kisfilmeket (1-2 perces) néztük meg, ahol sok-sok hegyet, folyót, síkságot stb. láttunk, ismerkedtünk hazánkkal. Nem tudom, ismeritek-e az Egy perc Magyarország sorozatot. Én nemrég akadtam rá a Youtube-on.



Egy kis ajánló




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése