2013. január 9., szerda

Igekötők gyakorlása játékosan

Az ALÁBBI oldalon találtam egy aranyos kis feladatsort, pingvinekkel. ( Kevés angol tudásommal azt mondanám, hogy az igék gyakorlásához van. Ha tévednék, bocsi.)



Mivel most az igekötős igéket tanultuk, kitaláltam, hogy én bizony ezeket a pingvineket az igekötős igék gyakorlásához fogom használni. Mivel volt egy üres tábla, egyszerűen beleírtam azokat az igekötőket,     amiket mi tanultunk. 
(Természetesen más tankönyvben más igekötők szerepelhetnek, éppen ezért felteszem az üres pingvineket is, ki-ki ráírhatja a többit. Én a PhotoFiltre-t használom az ilyen feladatokhoz.)







Kétféle játékot találtam ki, sajnos a félévi felmérések miatt csak a jövő héten próbáljuk majd ki. De gondoltam, már most megosztom veletek.

1. Szókártyák az asztalon, minden gyereknél egy-egy (pingvines) igekötő, amit egy zsákocskából húzott ki, hogy még izgalmasabb legyen a játék. Szedd össze az asztalról azokat az igéket, amelyekhez illik a pingvinen lévő igekötő. (Adott idő alatt ki talál több igét. Egy szó többször is fog majd szerepelni, mivel több igekötővel is értelmes lehet. Győz, aki a legtöbb jó megoldást gyűjtötte.)

2. Húz mindenki egy pingvines igekötőt, és adott idő alatt magától kell kitalálnia és egy lapra leírnia azokat az  igéket, amelyekhez illik a nála lévő igekötő.

Remélem fog tetszeni a gyerekeknek is, nemcsak nekem!




1 megjegyzés: